Om By Leth

Håndlavet dansk design

 

Alle vores produkter er fremstillet i Danmark for at sikre både kvalitet og arbejdsforhold

 

Håndlavet dansk design - By Leth

Håndlavet dansk design – By Leth

By Leth er skabt på baggrund af kærlighed til godt dansk træ, grudigt håndværk og dansk design.
Virksomheden blev stiftet af Mathias Leth i 2018, men selvom firmaet er nyt, har han arbejdet med træ siden barnsben. Dengang bragte træklodserne legen og fantasien til live – komplet med træ-walkie-talkie og træ-lyssværd.

“Lige siden jeg fik lov til at lege i min fars værksted som barn, har jeg haft et næsten terapeutisk forhold til at arbejde med træ. Andre børn havde Nintendo og gik til fodbold – jeg byggede ting af træ.” – Mathias Leth

I dag er legen i værkstedet blevet koncentreret i retning af at skabe gode håndværk og lækre design når By Leths produkter bliver til.

Lidenskaben for det gode træ og det gode kvalitetsprodukt vejer tungt. Det er vigtigt, at træet er certificeret – så vi ved, at der plantes to nye træer for hvert træ der bliver fældet. Og det er vigtigt, at produktet og træet føles ”varmt” og hjemligt.

For hvert produkt går der således en proces forud, hvor By Leth undersøger råvarerne for hele tiden at kunne tilbyde produkter af den højest mulige kvalitet.

Vores produkter

Alle By Leth-produkter er først og fremmest bygget på respekt. Det gælder selvfølgelig respekt for råvarerne og for det gode håndværk, men også for naturen og for samfundet omkring os.

”Vi fremstiller kun produkter, som vi selv vil have stående i vores hjem. Det er vigtigt for os, at vores design er indbydende, varmt og samtidig minimalistisk og moderne.” – Mathias Leth

Vi bruger danske træsorter, som har været brugt gennem tiden. Vi mener, det er en del af vores kulturarv og derfor falder det os helt naturligt at benytte netop disse træsorter.

Det er vigtigt for os, at vores træ er FSC-certificeret, så vi får træ af højeste kvalitet – men også efterlader skoven i god stand.

Alle vores produkter produceret i Danmark enten på eget værksted eller hos en lokal møbelsnedker. Vi har valgt at samarbejde med dygtige folk fra lokalområdet så vi bedre kan sikre gentagende høj kvalitet. Det giver os mulighed for at komme eventuelle problemer i forkøbet og derved sikre kunden kort leveringstid og høj kvalitet.

Vores produkterne primært bygget på kernetræ, så vi får den flotteste linjer og det højeste indhold af garvesyre i træet, og dermed det smukkeste produkt.

Tilsvarende er vi stolte af, at alle vores produkter leveres i håndsamlede kasser, som produceres af en gruppe fantastiske mennesker på Hans Knudsens Instituttets Kartonnagefabrik.

Om By Leth - Håndlavet dansk design - By Leth

By Leth - Håndlavet dansk design

Alle By Leth-produkter er først og fremmest bygget på respekt. Det gælder selvfølgelig respekt for råvarerne og for det gode håndværk, men også for naturen og for samfundet omkring os.

By Leth

Håndlavet dansk design

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Pin It on Pinterest

Share This